كبد وقوانص الدجاج بالبطاطس
1) 2 ثمرة بطاطس مقطّعة مكعبات
2) 5. كيلو كبد وقوانص دجاج
3) 1 ملعقة كبيرة زيت نباتي
4) 1 ثمرة بصل مفرومة
5) ملعقة صغيرة بهارات
6) 2 ملعقة صغيرة زبدة
7) 4 فص ثوم مفروم
8) ملعقة كبيرة خل
9) 1 ثمرة طماطم
10) 2 ليمونة
11) ملح و فلفل
طريقة التحضير :
- اغسلي الكبد والقوانص كويس جدا وقطّعيها مكعبات .
- ضعي الزبدة في طاسة كبيرة وشوّحي فيها البصل والثوم , الى ان يصبح لونهم دهبي .
- ضيفي الكبد والقوانص وقلبيها مع البصل والتوم لمدة دقيقتين أو ثلاثة , وبعد ذلك ضيفي الخل والليمون , وقطعي معهم الطماطم مكعبات صغيرة وقلبيهم .
- ضعي الزيت في طاسة ثانية , وشوّحي فيه البطاطس لمدة 5 دقايق , ان يصبح لونهم دهبي , وبعد ذلك ضيفيها على الكبد , وضعي البهارات والملح والفلفل وقلبيهم مع بعض , وغطيهم لمدة 5 دقايق الي ان تتشرب البطاطس طعم التتبيلة , وضيفي عليها مياه إذا احتاجت , وقدميها مع عيش طازة .
No comments:
Post a Comment