Wednesday, July 10, 2013

كبد وقوانص الدجاج بالبطاطس

كبد وقوانص الدجاج بالبطاطس


المقادير :


1) 2 ثمرة بطاطس مقطّعة مكعبات
2) 5. كيلو كبد وقوانص دجاج
3) 1 ملعقة كبيرة زيت نباتي
4) 1 ثمرة بصل مفرومة
5) ملعقة صغيرة بهارات
6) 2 ملعقة صغيرة زبدة
7) 4 فص ثوم مفروم
8) ملعقة كبيرة خل
9) 1 ثمرة طماطم
10) 2 ليمونة
11) ملح و فلفل

طريقة التحضير :

  • اغسلي الكبد والقوانص كويس جدا وقطّعيها مكعبات .
  • ضعي الزبدة في طاسة كبيرة وشوّحي فيها البصل والثوم , الى ان يصبح لونهم دهبي .
  • ضيفي الكبد والقوانص وقلبيها مع البصل والتوم لمدة دقيقتين أو ثلاثة , وبعد ذلك ضيفي الخل والليمون , وقطعي معهم الطماطم مكعبات صغيرة وقلبيهم .
  • ضعي الزيت في طاسة ثانية , وشوّحي فيه البطاطس لمدة 5 دقايق , ان يصبح لونهم دهبي , وبعد ذلك ضيفيها على الكبد , وضعي البهارات والملح والفلفل وقلبيهم مع بعض , وغطيهم لمدة 5 دقايق الي ان تتشرب البطاطس طعم التتبيلة , وضيفي عليها مياه إذا احتاجت , وقدميها مع عيش طازة .

و بالهناء و الشفاء

مع تحيات (وصفتك)

No comments:

Post a Comment