Tuesday, July 9, 2013

كاسات المهلبية بالجيلي

كاسات المهلبية بالجيلي




مقادير المهلبية:-


  1. 4 ملعقة كبيرة سكر.
  2. 4 ملعقة كبيرة نشا.
  3. 4 كوب لبن.

مقادير الجيلي:-


  1. علبة صغيرة جيلي فراولة.
  2. علبة صغيرة جيلي برتقال.
  3. 2 كوب ماء مغلي.

طريقة التحضير:-  


  • جهّزي الجيلي بالطريقة العادية , بإنك تدوّبي كل نوع جيلي في كوب مياه , وضعيهم في صينيتين , ودخّليهم الثلاجة حتى يتماسكوا .
  • لتحضير المهلبية , دوّبي السكر في 3 أكواب لبن على نار متوسطة , ودوّبي النشا في كوب اللبن الباقي عندك , وبعد ذلك ضيفي خليط اللبن والنشا على خليط اللبن والسكر , وقلّبيهم مع بعض باستخدام ملعقة خشبية , الى ان 
    يغلي
     اللبن , و يبدأ قوام المهلبية يتماسك .
  • قطّعي الجيلي بألوانه المختلفة على شكل مكعبات , وضعي نصف كمية الجيلي في كاسات التقديم الشفافة , وبعد ذلك صبّي عليها المهلبية الساخنة , هتلاحظي إن مكعبات الجيلي بدأت تسيح شوية ، لكن مش هتدوب تماما , وبعد ذلك ضعي الكاسات في الثلاجة حتي 
    تتماسك
     المهلبية .
  • طلّعي الكاسات من الثلاجة , وضيفي عليها مكعبات الجيلي الباقية عندك , وبعد ذلك قدّميها .

بالهنا والشفا
مع تحيات (وصفتك)

No comments:

Post a Comment