كاسات المهلبية بالجيلي
مقادير المهلبية:-
- 4 ملعقة كبيرة سكر.
- 4 ملعقة كبيرة نشا.
- 4 كوب لبن.
مقادير الجيلي:-
- علبة صغيرة جيلي فراولة.
- علبة صغيرة جيلي برتقال.
- 2 كوب ماء مغلي.
طريقة التحضير:-
- جهّزي الجيلي بالطريقة العادية , بإنك تدوّبي كل نوع جيلي في كوب مياه , وضعيهم في صينيتين , ودخّليهم الثلاجة حتى يتماسكوا .
- لتحضير المهلبية , دوّبي السكر في 3 أكواب لبن على نار متوسطة , ودوّبي النشا في كوب اللبن الباقي عندك , وبعد ذلك ضيفي خليط اللبن والنشا على خليط اللبن والسكر , وقلّبيهم مع بعض باستخدام ملعقة خشبية , الى ان
يغلياللبن , و يبدأ قوام المهلبية يتماسك . - قطّعي الجيلي بألوانه المختلفة على شكل مكعبات , وضعي نصف كمية الجيلي في كاسات التقديم الشفافة , وبعد ذلك صبّي عليها المهلبية الساخنة , هتلاحظي إن مكعبات الجيلي بدأت تسيح شوية ، لكن مش هتدوب تماما , وبعد ذلك ضعي الكاسات في الثلاجة حتي
تتماسكالمهلبية . - طلّعي الكاسات من الثلاجة , وضيفي عليها مكعبات الجيلي الباقية عندك , وبعد ذلك قدّميها .
No comments:
Post a Comment