بسكويت القرفة
بسكويت القرفة
- 3 كوب دقيق.
- كوب سكر ناعم.
- 3 ملعقة كبيرة قرفة.
- ملعقة صغيرة بيكينج باودر.
- مربى مشمش.
- كوب زبدة.
- 2 بيضة.
- ذرة ملح.
طريقة التحضير:-
- اضربي الزبدة مع السكر بالمضرب الكهربائي , الى ان يتحوّل لمزيج متجانس وهش , وبعد ذلك ضيفي البيض , واستمري في الخفق بالمضرب .
- ضيفي الدقيق والبيكينج باودر والقرفة , وقلّبي العجين بملعقة كبيرة , وعندما يبدأ في الاختلاط , اضربيه بالمضرب لمدة دقيقتين , ولما تبقى عجينة متماسكة , لفّيها في ورق الزبدة , ودخّليها الثلاجة لمدة 0.5 ساعة .
- بعد ذلك طلّعيها , وافردي العجينة وشكّليها دوائر باستخدام أي شكل دائري (ممكن كوباية أو غطا برطمان) , واستخدمي حاجة دائرية أصغر علشان تعملي فجوات في نص الدواير الكبيرة ’ بحيث تكون مفرّغة من الوسط .
- هاتي الصينية اللي هتخبزي فيها , وافردي فيها ورق الزبدة , وضعي فيها البسكويت , ودخّليها فرن ساخن على درجة حرارة 190 لمدة 0.25 ساعة الى ان تستوي .
- طلّعي البسكويت واتركيه يبرد شوية , وبعد ذلك الزقي كل قطعتين في بعض باستخدام مربى المشمش , وممكن ترشّي على وشه سكر بودرة , وقدّميه مع الفطار .
بالهنا والشفا
مع تحيات (وصفتك)
No comments:
Post a Comment