Tuesday, July 9, 2013

بسكويت القرفة

بسكويت القرفة


المقادير:-


  1. 3 كوب دقيق.
  2. كوب سكر ناعم.
  3. 3 ملعقة كبيرة قرفة.
  4. ملعقة صغيرة بيكينج باودر.
  5. مربى مشمش.
  6. كوب زبدة.
  7. 2 بيضة.
  8. ذرة ملح.


طريقة التحضير:-


  • اضربي الزبدة مع السكر بالمضرب الكهربائي , الى ان يتحوّل لمزيج متجانس وهش , وبعد ذلك ضيفي البيض , واستمري في الخفق بالمضرب .
  • ضيفي الدقيق والبيكينج باودر والقرفة , وقلّبي العجين بملعقة كبيرة , وعندما يبدأ في الاختلاط , اضربيه بالمضرب لمدة دقيقتين , ولما تبقى عجينة متماسكة , لفّيها في ورق الزبدة , ودخّليها الثلاجة لمدة 0.5 ساعة .
  • بعد ذلك طلّعيها , وافردي العجينة وشكّليها دوائر باستخدام أي شكل دائري (ممكن كوباية أو غطا برطمان) , واستخدمي حاجة دائرية أصغر علشان تعملي فجوات في نص الدواير الكبيرة ’ بحيث تكون مفرّغة من الوسط .
  • هاتي الصينية اللي هتخبزي فيها , وافردي فيها ورق الزبدة , وضعي فيها البسكويت , ودخّليها فرن ساخن على درجة حرارة 190 لمدة 0.25 ساعة الى ان تستوي .
  • طلّعي البسكويت واتركيه يبرد شوية , وبعد ذلك الزقي كل قطعتين في بعض باستخدام مربى المشمش , وممكن ترشّي على وشه سكر بودرة , وقدّميه مع الفطار .


بالهنا والشفا
مع تحيات (وصفتك)

No comments:

Post a Comment