توست الفراخ بالكريم
المقادير:
- 0.5 كيلو فراخ مخلية ومقطّعة مكعبات.
- 2 ثمرة بصل مقطّعة شرائح.
- 2 فلفل رومي ألوان مقطع.
- 4 ثمرة جزر مبشور.
- 0.5 كوب زيت نباتي.
- علبة مشروم شرايح.
- جبنة شيدر مبشورة.
- 2 فص توم مفروم.
- ملعقة صغيرة قرفة.
- كيس توست أبيض.
- علبة كريمة طبخ.
- ملح وفلفل.
طريقة التحضير:-
- حمّري شرائح البصل في الزيت في طاسة على النار , وبعد ذلك ضيفي معه المشروم والجزر والفلفل والثوم , وقلّبيهم مع بعض تماما لمدة دقيقتين على نار متوسطة .
- بعد ذلك ضيفي قطع الفراخ , والقرفة والملح والفلفل , وقلّبيهم جيدا مع بعض على النار لمدة خمس دقائق , وبعد ذلك غطّي الطاسة واتركيهم مع بعض على النار لحد ما الفراخ تستوي , وضيفي عليها مياة كلما احتاجت .
- ضعي شرائح التوست في صينية فرن كبيرة , وفوقها ضيفي الفراخ بالخضار, بعد ذلك ضعي طبقه ثانية من شرائح التوست , وصبّي فوقها الكريمة والجبنة المبشورة .
- ودخّليها الفرن لمدة 0.25 ساعة على درجة حرارة عاليه وقدميها مع سلطة خضراء ومخلل .
بالهنا والشفا
مع تحيات (وصفتك)
No comments:
Post a Comment