Tuesday, July 9, 2013

توست الفراخ بالكريم

توست الفراخ بالكريم



المقادير:

  1. 0.5 كيلو فراخ مخلية ومقطّعة مكعبات.
  2. 2 ثمرة بصل مقطّعة شرائح.
  3. 2 فلفل رومي ألوان مقطع.
  4. 4 ثمرة جزر مبشور.
  5. 0.5 كوب زيت نباتي.
  6. علبة مشروم شرايح.
  7. جبنة شيدر مبشورة.
  8. 2 فص توم مفروم.
  9. ملعقة صغيرة قرفة.
  10. كيس توست أبيض.
  11. علبة كريمة طبخ.
  12. ملح وفلفل.


طريقة التحضير:-  

  • حمّري شرائح البصل في الزيت في طاسة على النار , وبعد ذلك ضيفي معه المشروم والجزر والفلفل والثوم , وقلّبيهم مع بعض تماما لمدة دقيقتين على نار متوسطة .
  • بعد ذلك ضيفي قطع الفراخ , والقرفة والملح والفلفل , وقلّبيهم جيدا مع بعض على النار لمدة خمس دقائق , وبعد ذلك غطّي الطاسة واتركيهم مع بعض على النار لحد ما الفراخ تستوي , وضيفي عليها مياة كلما احتاجت .
  • ضعي شرائح التوست في صينية فرن كبيرة , وفوقها ضيفي الفراخ بالخضار, بعد ذلك ضعي طبقه ثانية من شرائح التوست , وصبّي فوقها الكريمة والجبنة المبشورة .
  • ودخّليها الفرن لمدة 0.25 ساعة على درجة حرارة عاليه وقدميها مع سلطة خضراء ومخلل .

بالهنا والشفا
مع تحيات (وصفتك)

No comments:

Post a Comment