طاجن الأرز المعمر بالحمام
طاجن الأرز المعمر بالحمام
- 4 حمام.
- 2 كوب لبن.
- 3 كوب أرز.
- 2 كوب شوربة.
- 3 ملعقة كبيرة قشدة.
- 2 ملعقة كبيرة سمن.
- 1 ثمرة بصل مفرومة.
- ملعقة صغيرة بهارات.
- ملح وفلفل.
الطريقة :-
- اغسلي الحمام , واقسمي كل حمامة نصين , وبعدها ضعيه في طاسة كبيرة وحمريه في السمن الى ان يبقى لونها دهبي .
- عندما تخرجي الحمام , ضعي مكانه البصل وشوّحيه في السمن الى ان يدبل ولونه يغمق .
- ضعي الحمام تاني وقلبيهم سوا , وضيفي عليهم البهارات وملح وفلفل.
- اغلسي الرز وانقعيه في المية لمدة ربع ساعة , وبعد ذلك صفيه تماما , وضعي عليه بهارات وملح وفلفل .
- ضعي عليه القشدة وقلبيها بملعقة كبيرة.
- ضعي طبقة من الأرز في الطاجن , وبعدها طبقة حمام , وغطيهم بطبقة تانية من الأرز , واسقيهم بالشوربة واللبن الى ان تغطيهم تماما. ( إذا كان الطاجن اللي عندك صغير ممكن تحتاجي تعملي الكمية دي على طاجنين , وفي هذه الحالة هتقسمي كمية الأرز وكمية الحمام بالنص على الأثنين) .
- بعد ان ترصي طاجن واحد او الأتنين دخّليهم الفرن على درجة حرارة 190 لمدة 0.5 ساعة , عندما يستوي وشه يحمر قدّميه ومعاه سلطة خضراء.
بالهنا والشفا
مع تحيات( وصفتك)
No comments:
Post a Comment