Tuesday, July 9, 2013

طاجن الأرز المعمر بالحمام

طاجن الأرز المعمر بالحمام



المقادير:-

  1. 4 حمام.
  2. 2 كوب لبن.
  3. 3 كوب أرز.
  4. 2 كوب شوربة.
  5. 3 ملعقة كبيرة قشدة.
  6. 2 ملعقة كبيرة سمن.
  7. 1 ثمرة بصل مفرومة.
  8. ملعقة صغيرة بهارات.
  9. ملح وفلفل.

الطريقة :- 


  • اغسلي الحمام , واقسمي كل حمامة نصين , وبعدها ضعيه في طاسة كبيرة وحمريه في السمن الى ان يبقى لونها دهبي . 
  • عندما تخرجي الحمام , ضعي مكانه البصل وشوّحيه في السمن الى ان يدبل  ولونه يغمق .
  • ضعي الحمام تاني وقلبيهم سوا , وضيفي عليهم البهارات وملح وفلفل.
  • اغلسي الرز وانقعيه في المية لمدة ربع ساعة , وبعد ذلك صفيه تماما , وضعي عليه بهارات وملح وفلفل .
  • ضعي عليه القشدة وقلبيها بملعقة كبيرة.
  • ضعي طبقة من الأرز في الطاجن , وبعدها طبقة حمام , وغطيهم بطبقة تانية من الأرز , واسقيهم بالشوربة واللبن الى ان تغطيهم تماما. ( إذا كان الطاجن اللي عندك صغير ممكن تحتاجي تعملي الكمية دي على طاجنين , وفي هذه الحالة هتقسمي كمية الأرز وكمية الحمام بالنص على الأثنين) .
  • بعد ان ترصي طاجن واحد او الأتنين دخّليهم الفرن على درجة حرارة 190 لمدة 0.5 ساعة , عندما يستوي وشه يحمر قدّميه ومعاه سلطة خضراء.

بالهنا والشفا
مع تحيات( وصفتك)

No comments:

Post a Comment