رز بالبشاميل والكبدة
رز بالبشاميل والكبدة
المقادير:-
- 2 كوب أرز.
- 0.25 كيلو كبدة فراخ.
- بصلة صغيرة مفرومة.
- 2 ثمرة فلفل ألوان مقطّع شرائح.
- كوب زيتون مقطّع شرائح.
- 4 ملعقة كبيرة زبدة.
- 2 فص ثوم مفروم.
- 2.5 كوب ميه.
- مكعب مرقة دجاج.
- 0.5 ملعقة صغيرة قرفة.
- 0.5 ملعقة صغيرة بهارات.
- 0.5 ملعقة صغيرة جوزة الطيب.
- كوب جبنة رومي مبشورة.
- ملح وفلفل.
مقادير ( الباشمل ) :-
- 3 ملعقه كبيرة دقيق.
- 2 ملعقة كبيرة زبدة.
- 0.5 كيلو لبن.
طريقة التحضير:-
- شوّحي البصل والثوم في الزيت لمدة دقيقتين , وبعد ذلك قطّعي الكبدة قطع صغيرة وضعيها مع البصل .
- اتركي الكبدة على نار عالية الى ان تغلي وتنزل ميّتها، وبعد ذلك تشربها تاني , وقللي الحرارة وغطّي الحلة، واتركيها تستوي على نار هادية.
- قبل ان تستوي الكبدة ضيفي عليها الفلفل، وبعد ذلك ضيفي الزيتون وتبّليها بالملح والفلفل والبهارات والقرفة وجوزة الطيب.
- في نفس الوقت اسلقي الأرز , و ذلك بأن تتركي مياه على النار لحد ما تغلي , وبعد ذلك ضعي فيها ملح، وملعقتين زبدة , ومكعب مرقة دجاج , وبعد ذلك ضعي الأرز بعد ان تغسليه جيدا .
- اتركي الأرز على نار عالية الى ان يتشرب المياه، وبعد ذلك هدّي الحرارة جدا وغطي الحلة , واتركيها الى ان يستوي الأرز .
- في نفس الوقت اعملي البشاميل , وذلك بإنك تخلطي الدقيق مع الزبدة وتقلّبيهم على النار الى ان يبقى الدقيق لونه دهبي , وبعد ذلك صبّي عليه اللبن وقلّبيه بسرعة حتى لا يكون الدقيق كتل , والصوص يبقى ناعم , وتبّليه بالملح والفلفل ومكعب مرقة دجاج , ولو حسّيتي إن الصوص اصبح ثقيل ممكن تزوّديه شوربة أو لبن الى ان يصل للسُّمك اللي إنتي عايزاه .
- بعد ذلك رصي كل المكونات في القالب : ضعي طبقة أرز في الأول , وبعد ذلك ضعي الكبدة , وبعد ذلك طبقة ثانية من الأرز , وبعد ذلك ضعي البشاميل في الآخر , و رشي عليه الجبنة وادخّليه الفرن لمدة 20 دقيقة أو الى ان يحمر وشه , وقدّميه .
بالهنا والشفا
مع تحيات (وصفتك)
No comments:
Post a Comment