فطائر اللحم
- كوب زبدة.
- 3 كوب دقيق.
- 2 صفار بيض.
- ملعقة صغيرة كركم.
- 0.75 كوب ماء مثلج.
- 0.5 ملعقة صغيرة ملح.
مقادير الحشو :-
- 0.5 كيلو لحمة مفرومة.
- بصلة متوسطة مفرومة.
- 3 ملعقة كبيرة زيت.
- 2 ملعقة كبيرة ماء.
- 0.25 كوب بقسماط.
- ملح وفلفل.
- 0.5 ملعقة صغيرة زعتر.
طريقة التحضير:-
- اخلطي الدقيق والملح والكركم واعجنيهم مع الزبدة في العجانة.
- اخفقي الصفار مع الماء وضعيهم على العجين تدريجيا , واستمري في العجن الى ان تبقى العجينة ناعمة .
- لفي العجين في بلاستيك وضعيه في الثلاجة لمدة 0.5 ساعة لكي يتماسك .
- في نفس الوقت حضّري الحشو , و ذلك بإنك تشوحي البصل في الزيت لمدة 5 دقائق الى ان يصبح لونه دهبي , وبعد ذلك ضعي اللحمة المفرومة، وقلّبيها مع البصل الى ان يبقى لونها بني وبعد ذلك ضعي الزعتر وقلّبيها واتركيها لمدة 10 دقائق الى ان تستوي اللحمة , وبعد ذلك تبّليها بالملح والفلفل , ولو اللحمة لسه فيها سائل ممكن تحطي البقسماط وقلّبيها واتركيها تبرد .
- لعمل الفطائر , اخرجي العجين من الثلاجة واتركيها تبرد لمدة 10 دقائق , وبعد ذلك افردي العجين على سطح مرشوش دقيق وقطّعيه بالشكل الذي تحبيه
- اخفقي البيض والماء وادهني به أطراف الفطيرة وضعي كمية من الحشو على أحد الطرفين، واقفلي الطرف التاني واضغطي عليه بطرف شوكة .
- رصي الفطائر على صاج مدهون بقليل من الزيت، واخبزيه في الفرن لمدة من(30 : 35 )دقيقة , وممكن تقدّمي معاها سلطة طحينة أو سلطة زبادي , وكمان ممكن تعملي مكرونة بالصوص الأبيض .
ملحوظة:-
ممكن تغيري في الحشو، مثلا
سبانخ بالجبنة أو فراخ أو خضروات.
وبالهنا و الشفا
مع تحيات(وصفتك)
No comments:
Post a Comment