Tuesday, July 9, 2013

فطائر اللحم

فطائر اللحم




مقادير العجين :-

  1. كوب زبدة.
  2. 3 كوب دقيق.
  3. 2 صفار بيض.
  4. ملعقة صغيرة كركم.
  5. 0.75 كوب ماء مثلج.
  6. 0.5 ملعقة صغيرة ملح.

مقادير الحشو :-

  1. 0.5 كيلو لحمة مفرومة.
  2. بصلة متوسطة مفرومة.
  3. 3 ملعقة كبيرة زيت.
  4. 2 ملعقة كبيرة ماء.
  5. 0.25 كوب بقسماط.
  6. ملح وفلفل.
  7. 0.5 ملعقة صغيرة زعتر.

طريقة التحضير:- 

  • اخلطي الدقيق والملح والكركم واعجنيهم مع الزبدة في العجانة.
  • اخفقي الصفار مع الماء وضعيهم على العجين تدريجيا , واستمري في العجن الى  ان تبقى العجينة ناعمة .
  • لفي العجين في بلاستيك وضعيه في الثلاجة لمدة 0.5 ساعة لكي يتماسك .
  • في نفس الوقت حضّري الحشو , و ذلك بإنك تشوحي البصل في الزيت لمدة 5 دقائق الى ان يصبح لونه دهبي , وبعد ذلك ضعي اللحمة المفرومة، وقلّبيها مع البصل الى ان يبقى لونها بني وبعد ذلك ضعي الزعتر وقلّبيها واتركيها لمدة 10 دقائق الى ان تستوي اللحمة , وبعد ذلك تبّليها بالملح والفلفل , ولو اللحمة لسه فيها سائل ممكن تحطي البقسماط وقلّبيها واتركيها تبرد .
  • لعمل الفطائر , اخرجي العجين من الثلاجة واتركيها تبرد لمدة 10 دقائق , وبعد ذلك افردي العجين على سطح مرشوش دقيق وقطّعيه بالشكل الذي تحبيه
  • اخفقي البيض والماء وادهني به أطراف الفطيرة وضعي كمية من الحشو على أحد الطرفين، واقفلي الطرف التاني واضغطي عليه بطرف شوكة .
  • رصي الفطائر على صاج مدهون بقليل من الزيت، واخبزيه في الفرن لمدة من(30 : 35 )دقيقة , وممكن تقدّمي معاها سلطة طحينة أو سلطة زبادي , وكمان ممكن تعملي مكرونة بالصوص الأبيض .

ملحوظة:- ممكن تغيري في الحشو، مثلا سبانخ بالجبنة أو فراخ أو خضروات.

 

وبالهنا و الشفا
مع تحيات(وصفتك)

No comments:

Post a Comment