كفتة السمك
- 4 قطع سمك فيليه (يمكن استبدالهم بـ2 سمكة عادية بعد تفصيصها وإخلائها من الشوك).
- ثمرة بطاطس مسلوقة.
- ملعقة صغيرة كمون.
- 2 فص ثوم مفروم.
- كوب بقسماط.
- حزمة بقدونس.
- بصلة صغيرة.
- عصير ليمون.
- ملح وفلفل.
- كوب زيت.
- 2 بيضة.
طريقة التحضير:-
- اسلقي السمك الفيليه لمدة 20 دقيقة على النار , واتركيه يبرد , وبعد ذلك ضعيه في الكبّة مع البطاطس والبقدونس وبيضة وعصير الليمون والبصل والثوم والكمون والملح والفلفل .
- اخلطيهم مع بعض الى ان يبقى خليط متجانس ومتماسك .
- قسّمي الخليط على شكل صوابع , وبعد ذلك اخفقي البيض ومعه شوية ملح وفلفل في طبق , وضعي البقسماط في طبق تاني , واغمسي أصابع الكفتة في طبق البيض , ثم طبق البقسماط , وبعد ذلك حمّريها في زيت ساخن , وقلّبيها الى ان يبقى لونها دهبي , وبعد ذلك اخرجيها وقدّميها .
بالهنا والشفا
مع تحيات (وصفتك)
No comments:
Post a Comment