Tuesday, July 9, 2013

كفتة السمك

كفتة السمك




المقادير:-

  1. 4 قطع سمك فيليه (يمكن استبدالهم بـ2 سمكة عادية بعد تفصيصها وإخلائها من الشوك).
  2. ثمرة بطاطس مسلوقة.
  3. ملعقة صغيرة كمون.
  4. 2 فص ثوم مفروم.
  5. كوب بقسماط.
  6. حزمة بقدونس.
  7. بصلة صغيرة.
  8. عصير ليمون.
  9. ملح وفلفل.
  10. كوب زيت.
  11. 2 بيضة.

طريقة التحضير:-

  • اسلقي السمك الفيليه لمدة 20 دقيقة على النار , واتركيه يبرد , وبعد ذلك ضعيه في الكبّة مع البطاطس والبقدونس وبيضة وعصير الليمون والبصل والثوم والكمون والملح والفلفل .
  • اخلطيهم مع بعض الى ان يبقى خليط متجانس ومتماسك .
  • قسّمي الخليط على شكل صوابع , وبعد ذلك اخفقي البيض ومعه شوية ملح وفلفل في طبق , وضعي البقسماط في طبق تاني , واغمسي أصابع الكفتة في طبق البيض , ثم طبق البقسماط , وبعد ذلك حمّريها في زيت ساخن , وقلّبيها الى ان يبقى لونها دهبي , وبعد ذلك اخرجيها وقدّميها .

بالهنا والشفا
مع تحيات (وصفتك

No comments:

Post a Comment