لفائف الفراخ المحشية مع قطع البروكلي والبطاطس المشوية
لفائف الفراخ المحشية مع قطع البروكلي والبطاطس المشوية
- فراخ بانيه (8 شرائح أو على حسب الكمية اللي تناسبك).
- 10 ثمرة بطاطس صغيرة مغسولة ومقطّعة أنصاف.
- 0.5 ثمرة بروكلي كبيرة مقطّعة إلى أزهار صغيرة.
- 0.5 كوب فلفل أحمر مشوي ومفروم.
- 0.5 كوب جبنة فيتا مهروسة.
- 3 ملعقة كبيرة زيت زيتون.
- بقدونس مفروم للتزيين.
- ملح وفلفل أسود.
الطريقة:-
- احضري صينية وضعي فيها ملعقتين زيت زيتون وزهور البروكلي وأنصاف البطاطس، وتبّليهم ب 0.5 ملعقة صغيرة ملح و0.25 ملعقة صغيرة فلفل أسود .
- اشويهم في الفرن على درجة حرارة عالية لمدة 20 دقيقة، مع مراعاة تقليبهم علشان لونهم يبقى مائل للبني من كل الجوانب.
- في الوقت اللي بتشوي فيه الخضار، اخلطي الجبنة مع الفلفل الأحمر المفروم في طبق صغير.
- تبّلي شرائح الفراخ بالملح والفلفل، وبعد ذلك وزّعي خليط الجبنة والفلفل الأحمر على شرائح الفراخ .
- ابدئي لفّيها على شكل أسطوانة، واقفليها من كل الأطراف باستخدام خلة الأسنان.
- احضري طاسة تيفال كبيرة، وضعي فيها ملعقة زيت الزيتون الباقية، وارفعيها على نار متوسطة، وضعي فيها لفائف الفراخ لكي تتحمرّ واتركيها لمدة 3 لـــــ 4 دقائق، وبعد ذلك اقلبيها على الناحية التانية، وقللي درجة الحرارة وسيبيها لمدة 15 دقيقة أو الى ان تستوي الفراخ تماما، وبعد ذلك ضعيها في طبق التقديم ومعاها الخضار المشوي، وزيّنيها بالبقدونس المفروم .
بالهنا والشفا
مع تحيات (وصفتك)
No comments:
Post a Comment