Tuesday, July 9, 2013

موس الكراميل

موس الكراميل


المقادير:-

  1. 4 كوب لبن.
  2. كوب كريمة خفق.
  3. 2 كيس كريم كراميل.
  4. باكو بسكويت بالزبدة (أي نوع).
  5. شيكولاتة مبشورة (للتزيين).


مقادير ( الكراميل ) :-


  1. 0.75 كوب سكر.
  2. 0.25 كوب ماء.

طريقة التحضير:-


  • لصنع الكراميل؛ ضعي السكر مع الماء وقلّبيهم على نار هادئة , الى ان يذوب السكر تماما ويبقى لونه بني غامق .
  • اخلطي الكريم كراميل مع اللبن، وقلّبيهم مع بعض على البارد شوية، وبعدها ارفعيهم على نار هادية، وضيفي عليهم الكريمة، واستمري في تقليبهم الى ان تظهر بعض الرغاوي الصغيرة على السطح.
  • ضيفي الكراميل على الخليط السابق على النار، وقلّبيهم مع بعض لمدة دقائق، وبعد ذلك ارفعيهم من على النار. 
  • كسّري البسكويت قطع صغيرة جدا في كاسات التقديم , وضيفي عليه الخليط اللي عملتيه، وضعيه في التلاجة، وعند التقديم زيّني الكاسات بالشيكولاتة المبشورة.

بالهنا والشفا.
مع تحيات (وصفتك)

No comments:

Post a Comment