موس الكراميل
- 4 كوب لبن.
- كوب كريمة خفق.
- 2 كيس كريم كراميل.
- باكو بسكويت بالزبدة (أي نوع).
- شيكولاتة مبشورة (للتزيين).
مقادير ( الكراميل ) :-
- 0.75 كوب سكر.
- 0.25 كوب ماء.
طريقة التحضير:-
- لصنع الكراميل؛ ضعي السكر مع الماء وقلّبيهم على نار هادئة , الى ان يذوب السكر تماما ويبقى لونه بني غامق .
- اخلطي الكريم كراميل مع اللبن، وقلّبيهم مع بعض على البارد شوية، وبعدها ارفعيهم على نار هادية، وضيفي عليهم الكريمة، واستمري في تقليبهم الى ان تظهر بعض الرغاوي الصغيرة على السطح.
- ضيفي الكراميل على الخليط السابق على النار، وقلّبيهم مع بعض لمدة دقائق، وبعد ذلك ارفعيهم من على النار.
- كسّري البسكويت قطع صغيرة جدا في كاسات التقديم , وضيفي عليه الخليط اللي عملتيه، وضعيه في التلاجة، وعند التقديم زيّني الكاسات بالشيكولاتة المبشورة.
بالهنا والشفا.
مع تحيات (وصفتك)
No comments:
Post a Comment