Wednesday, July 10, 2013

صينية فراخ محشية بالخضراوات

صينية فراخ محشية بالخضراوات


المقادير :

1) فرخة متوسطة (كيلو ونصف تقريبا).
2) كوب خضروات مشكّلة (جزر/ بسلة/ كرفس/ بصل/...) حسب المتوفر .
3) 3 ملعقة كبيرة زيت زيتون.
4) كوب فلفل ألوان مقطع.
5) 5. 
ملعقة صغيرة قرفة.
6) 1
ثمرة بصل متوسطة.
7) ملعقة صغيرة بهارات.
8) 3 
فص ثوم مفروم.
9) ملعقة كبيرة زيت.
10) 5.
كوب مشروم.
11) 4 
حبات حبهان.
12) ملح وفلفل.


طريقة التحضير:

  • اغسلي الفرخة جيدا واسلقيها لمدة ثلث ساعة , واضيفي الي مياة السلق البصلة والحبهان والبهارات والقرفة .
  • سخني زيت الزيتون في طاسة , وضعي الثوم وشوّحيه الي ان يصفر لونه.
  •  بعد ذلك ضيفي عليه الخضار المشكل , والفلفل الألوان والمشروم والملح والفلفل , وشوحيهم لمدة 7 دقايق .
  • عندما تبرد الفرخة والخضار قليلا , احشي الفرخة بالخضار , وضعيها في صينية صغيرة وادهني وشها بملعقة زيت , وممكن تغطيها بورق فويل , وادخليها الفرن , على درجة حرارة 190 لمدة نص ساعة , وقدميها بعد ذلك مع أرز أبيض .

و بالهناء و الشفاء

مع تحيات (وصفتك)

No comments:

Post a Comment