المقادير:-
- 0.5 كيلو لحم مفروم
- 2 فص ثوم مفروم
- 2 ملعقة كبيرة زيت
- 1 كوب بصل مفروم
- ثمرة فلفل أخضر مفروم
- 0.5 كوب بقسماط مطحون
- 0.5 كوب شبت وبقدونس مفروم
- ملح وفلفل
- بيضة
طريقة التحضير :-
- سخّني الزيت في طاسة وحطّي عليه الفلفل والبصل والثوم، وقلّبيهم مع بعض كويس لمدة 5 دقايق لحد ما يدبلوا، وارفعيهم من على النار وسيبيهم يبردوا.
- اخلطي اللحمة المفرومة في طبق غويط مع البقدونس والشبت والبيض والبقسماط ومزيج البصل والثوم والملح والفلفل، واخلطيهم كويس أوي لحد ما يبقى الخليط ممتزج كويس أوي.
- حطّي الخليط كله في قالب مستطيل، ودخّليه الفرن على درجة حرارة 190 لمدة ساعة، ولما يبرد قطّعيه شرايح وقدّميه.. وقدّمي معاه أرز أبيض أو بطاطس وسلطة خضراء.
و بالهناء و الشفاء
مع تحيات (وصفتك)
No comments:
Post a Comment