Wednesday, July 10, 2013

فطيرة البلح

فطيرة البلح



المقادير:-

  1. 3 بيضات
  2. 2 كوب دقيق
  3. 0.5 ملعقة صغيرة فانيليا
  4. ملعقة بيكنج بودر
  5. 0.5 كوب سكر
  6. 0.5 كوب زبدة
  7. ذرّة ملح

مقادير ( الحشوة ) :-

  1. 2 كوب تمر مخلي من النوى.
  2. 2 ملعقة سكر بودرة للتزيين.
  3. ملعقة صغيرة قرفة.
  4. 2 ملعقة زبدة.

 

طريقة التحضير :- 

  • اضربي السكر مع الزبدة بمضرب البيض لمدة دقيقتين، بعد كده ضيفي البيض والفانيليا واضربيهم جيدا، وبعدها ضيفي الدقيق والبيكنج بودر والملح.
  • ضعي ملعقتين الزبدة في طاسة متوسطة، وضعي عليهم التمر والقرفة، وقلبيهم جيدا لمدة 5 دقايق على نار متوسطة، الي ان يبقى المزيج طري وممكن فرده وتشكيله.
  • افردي العجينة في صينية وساويها بإيديكي بحيث تكون مفرودة جيدا من غير أي كلكعة.
  • بعدها ضعي عليها التمر وافرديه بإيديكي بحيث تبقى طبقة متجانسة ومتساوية، وحطيه في الفرن على درجة حرارة 180 لمدة نص ساعة .
  • عندما تطلعيها رشي عليها السكر البودرة وقطعيها لما تبرد وقدميها


بالهنا والشفا

مع تحيات (وصفتك)

No comments:

Post a Comment